keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Mansikka- Raparperipannacotat


Nämä jälkkärit vaativat hieman alkuvalmisteluja, mutta nousevat jääkaapista tarjolle käden käänteessä. Vaniljaisen makeat vanukkaat saavat päällensä kesän makuja: tuoreita mansikoita ja kirpsakkaa raparperihilloketta.




Mansikka- Raparperipannacotat


3 liivatelehteä
2dl maitoa
¾dl sokeria
2dl kermaa
2dl jogurttia
1 ½tl vaniljasokeria

Raparperihillo:

2,5dl raparperia paloina
1 ¼dl sokeria

Päälle:

n. ½ l mansikoita

Aloita valmistamalla raparperihillo ja pannacotat edellisenä päivänä. Laita raparperit ja sokeri kattilaan mehustumaan noin tunniksi. Kuumenna liedellä kiehuvaksi ja keitä n. 45 min. Tee marmeladikoe: laita lusikallinen hilloa kylmälle lautaselle ja nosta hetkeksi jääkaappiin. Koostumuksen tulee jäähdyttämisen jälkeen olla hillomainen, ei kuitenkaan kovin tanakka.

Valmista pannacotat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma, maito sekä sokeri ja kiehauta seos. Nosta kattila liedeltä ja liuota joukkoon liivatelehdet sekä vaniljasokeri. Jäähdytä hetki ja lisää sitten myös jogurtti. Kaada seos laseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään, mielellään yön yli.

Lusikoi pannacottien päälle ennen tarjoilua raparperihilloa (n. 2tl per. annos) ja runsaasti tuoreita mansikoita puolitettuina.




Itse valmistin mansikka- raparperipannacotat juhannusaterian jälkiruoaksi. Sain tehtyä ne kotona torstaina viittä vaille valmiiksi, kuljettaminen sopi laseista tarjoiluun ja viimeistely onnistui mökkiolosuhteissa. Liivatteen yön yli hyytymistä kannattaa muutenkin hyödyntää mökkeillessä: juustokakut ja sen sellaiset on pakko tehdä jo ajoissa valmiiksi (eivätkä ne myöskään kärsi pienestä ylimääräisestä tarjoilun odottelusta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti