perjantai 24. kesäkuuta 2016

Mansikkamoussekakku

Alkuun pääsy on aina hankalaa, niin bloggauksessakin: Miten ja mistä aloittaa? Päätin jättää turhat sepustelut sikseen ja suunnata suoraan asiasta kukkaruukkuun kakkuun, joka alkuun pääsystä poiketen ei ole yhtään hankala. Tämä mansikkakakku valmistuu käden käänteessä, joskin hyytymistä pitää vähän odotella, maistuu raikkaalle mansikalle ja on koostumukseltaan ihanan keveä.


Mansikkamoussekakku

Pohja:

200g Digestive-keksejä
80g voita tai margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä
2 dl kermaa
250g maitorahkaa
250g mansikoita
n. 4rkl sokeria

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 18cm) pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.

Survo tuoreet mansikat (tai sulata pakasteet) ja laita siivilään valumaan. Ota mehu talteen. (Jos käytät ulkomaisia pakastemansikoita, pitää ne kuumentaa ensin kattilassa.)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka.

Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja sekoita kerma-rahkaseokseen. Mausta sokerilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

Kuumenna 2rkl mansikoista valunutta mehua, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne mansikkamehuun. Lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen kerma-rahkaseokseen.
Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääaapissa muutama tunti, mielellään yön yli.

Koristele mansikoilla ja valkosuklaalla.



Vinkki: Tee ohje kaksinkertaisena 22-24 cm vuokiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti