keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Uuniperunat lohi- ja kinkkutäytteellä


Omenamania jättää nyt muut sadonkorjuuraaka-aineet jalkoihinsa, mutta myös maan alta on kerätty vuoden tuotto siinä missä puistakin: nimittäin perunoita. Niistä ja porkkanoista on toki iloa vielä pitkälle talveen, hyviä säilymään kun ovat, mutta miksei herkuttelisi perunoilla kunnolla jo nyt. Uuniperunat valmistuvat helposti ja täytteeksi voi valmistaa juuri sitä, mitä mielii.


Uuniperunat lohi- ja kinkkutäytteellä

2-3 perunaa syöjää kohden

Valitse jauhoinen lajike, esim. rosamunda ja mielellään kookkaita yksilöitä.

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa niihin kaksi ristikkäistä viiltoa. Asettele perunat pellille ja kypsennä niitä 200 asteisessa uunissa 40-60 minuuttia. Pitkänmalliset isot perunat kypsyvät pyöreitä huomattavasti nopeammin.

Valmista täytteet perunoiden ollessa uunissa.


Kinkkutäyte
(n. 8 perunaan)

100g pippuriranskankermaa
100g tuorejuustoa
150g raejuustoa
n. 3rkl raejuustopurkin lientä
150g saunapalvikinkkua
¾ punainen paprika
2tl kotisinappia
ripaus suolaa

Sekoita kulhossa ranskankerma, tuorejuusto, raejuusto ja raejuuston neste. Nesteen voi jättää lisäämättäkin, riippuen miten pönäkkää täytettä haluaa (tuorejuusto+ranskankerma oli ainakin minulle turhan jämäkkää).

Kuutioi kinkku ja paprika. Lisää ne, sekä sinappi ja suola täytteen joukkoon.


Lohitäyte:
(n. 6 perunaan)

200g kermaviiliä
100g tuorejuustoa
200g lämminsavulohta
1-2 rkl sitruunanmehua
½-1 dl tillisilppua
¼ tl sitruunapippuria
ripaus suolaa

Perkaa kala kahden haarukan avulla.

Sekoita kulhossa kermaviili ja tuorejuusto. Lisää joukkoon lohi, sitruunanmehu, silputtu tilli,
sitruunamehu sekä suola.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti