tiistai 15. marraskuuta 2016

Täyteläinen lohipiiraka

Lohi, tilli ja sitruuna - toimii aina! Tällä kertaa ne yhdistyivät piirakassa, jossa on maukas pohja pehmeän tuorejuustoisella täytteellä.



Täyteläinen lohipiirakka:

Pohja:
1ps (n.100g) perunamuusijauhetta
1 1/2 dl piimää
1 1/2 dl öljyä
1dl kauraleseitä
3dl vehnäjauhoja
muna

Täyte:
300g lämminsavulohta
200g ruohosipulituorejuustoa
3dl maitoa
2 munaa
1,5tl sitruunapippuria
3/4 tl suolaa
1/2dl tillisilppua
2rkl sitruunanmehua

Sekoita pohja-ainekset reseptin mukaisessa järjestyksessä kulhossa ja nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita joukkoon maito, munat sekä mausteet.

Perkaa kala kahden haarukan avulla.

Voitele halkaisijaltaan 27 senttimetrinen piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle lohi ja kaada päälle tuorejuustomunamaito.


Paista 200 asteessa n.30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet vähän väriä. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti