torstai 22. joulukuuta 2016

Mausteinen taatelikakku

Joulun kahvipöydästä löytyy usein taateli- taikka maustekakku. Valinnanvaikeudessa maustoin taatelikakun kunnolla jouluksi, eli käytin glögiä ja piparkakkumausteita. Lopputulos oli totta vie jouluinen, mutta ennen kaikkea tämä kakku viehättää mehevyydellään ja on parhaimmillaan pari päivän vetäytymisen jälkeen.




Mausteinen taatelikakku

250 g taateleita
2 dl glögiä
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl pomeranssin kuorta
200 g voita tai margariinia
2 munaa
3 dl sokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan glögi ja lisää paloitellut taatelit. Kuumenna seos kiehuvaksi. Mittaa joukkoon samalla mausteet. Keitä sekoitellen pari minuuttia.

Soseuta seos halutessasi sauvasekoittimella tasaiseksi. Erityisen kookkaita taatelipaloja taikinaan ei kannata jättää.

Lisää seokseen rasva ja sekoittele, kunnes se on sulanut. Anna sitten seoksen jäähtyä haaleaksi ja lisää munat sekä sokeri ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus 2 litraa) ja paista kakkua 175 asteisen uunin keskitasolla n. 45 minuuttia.

Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti