perjantai 13. tammikuuta 2017

Kikherne-jogurttirieskat

Uusi vuosi saa ihmiset perinteisesti terveys- ja urheilubuumin valtaan. Vaikka itse suosin kestävyyslajeja voimatreenin sijaan, on punttisalilla tammikuussa tavallista enemmän porukkaa kiskomassa rautaa ja lihasten kasvu vaatii proteiinia. Se mitä mieltä olen proteiinilisien tarpeellisuudesta tavis-treenaajille, voidaan jättää sikseen, mutta jos tuntuu, että treeni saa aikaan proteiinivajeen tällä reseptillä saat ujutettua sitä vähän lisää ruokavalioosi. Perunan sijaan rieskoissa voi käyttää oivasti myös kikherneitä, joiden koostumus on samalla tavoin jauhoinen ja proteiinipitoisuus on 26%, 16 prosenttia enemmän kuin perunalla. Tämä taikina sitä paitsi valmistuu tuossa tuokiossa, eikä käsiäkään tarvitse liata.



Kikherne-jogurttirieskat:
n.8 kpl

120g kikherneitä
3 dl maustamatonta jogurttia
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,75 tl ruokasoodaa
0,75 tl suolaa
1 rkl öljyä

Mittaa kikherneet ja jogurtti tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi tai soseuta herneet jogurtin joukkoon sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon täysjyvävehnäjauhot, sooda, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

Annostele taikina lusikalla pellille, n. 4 kasaa/pelti, ja levitä taikina ohueksi pyöreäksi rieskaksi.


Paista rieskoja 225 asteessa 10 minuuttia ja nauti vaikkapa tuorejuuston tai avokadon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti