Ystävänpäiväksi
jotain punaista! Vadelma maistui runebergintortuissa, joten nyt oli jonkin muun
vuoro. Marjoihin kun olen raaka-aineena näköjään tykästynyt (ja jämähtänyt)
päätin ottaa revanssin viime syksyisestä punaherukkapiirakasta. Kehuja sai tämä
pehmeän kipakka piirakka, ajankohtaan (niin kuin ystävänpäivään) sopivat
koristeet syntyvät kätevästi pohjataikinasta.
Vanilja-punaherukkapiirakka
Pohja:
4 dl jauhoja
3/4 dl sokeria
15o g margariinia
tai voita
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
4-5 dl
vaniljakastiketta (flora vanilla)
1 dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
2 rkl perunajauhoja
n. 7 dl
punaherukoita
Tee ensin
pohjataikina: sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi joukkoon rasva. Lisää
vesi, niin kylmänä kuin hanasta tulee ja sekoita taikina mahdollisimman
nopeasti tasaiseksi. Anna sen seistä jääkaapissa 30 min.
Voitele 27 cm
piirakkavuoka.
Painele levännyt
taikina piirakkavuoan pohjalle tai kauli se kahden leivinpaperin välissä
levyksi ja nosta vuokaan. Siisti reunat kaulimella tai veitsellä. Kauli
ylijäämätaikina levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla kuvioita.
Vaahdota halutessasi
vaniljakastike (tällöin sitä tarvitsee vähän vähemmän, koska tilavuus kasvaa).
Sekoita joukkoon muna, keltuainen, sokeri, perunajauhot sekä marjat. Kaada
täyte vuokaan ja asettele taikinakuviot päälle.
Paista piirakkaa 200
asteessa keskitasolla n. 45 minuuttia. Jos piirakka tuntuu tummuvan liikaa,
peitä se leivinpaperilla tai alumiinifoliolla.
Anna vetäytyä ennen
tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti