perjantai 17. helmikuuta 2017

Vispipuuro mustaherukoista

Tämä on uusi ehdoton lemppari! Jos punaherukoiden happamuus ei niin miellytä, on mustaherukka maultaan täyteläisempi ja pehmeä. Ja katsokaa tuota väriä! Olisin voinut painella menemään koko kattilallisen kerralla…



Mustaherukkavispipuuro:

1+9 dl vettä
5 dl mustaherukoita
1,5 dl sokeria
2 dl mannasuurimoita

Mittaa kattilaan mustaherukat ja 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä reilu 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kaada neste siivilän läpi astiaan ja siitä takaisin kattilaan. Lisää 9 dl vettä kaatamalla se siivilässä olevien mustaherukoiden läpi. Sekoittele marjoja samalla siivilässä ja valuta ne lopuksi huolella.

Kuumenna mustaherukkaliemi sitten uudestaan kiehuvaksi. Sekoittele joukkoon samalla sokeri. Kun neste kiehuu, lisää mannasuurimot ja keitä n.10 minuuttia.

Jäähdytä puuro huoneenlämpöiseksi ja vatkaa se sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi, niin että väri vaalenee.


Omasta mielestäni puuro on parasta jääkaappikylmänä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti