Tämä on uusi ehdoton lemppari! Jos punaherukoiden
happamuus ei niin miellytä, on mustaherukka maultaan täyteläisempi ja pehmeä.
Ja katsokaa tuota väriä! Olisin voinut painella menemään koko kattilallisen
kerralla…
Mustaherukkavispipuuro:
1+9 dl vettä
5 dl mustaherukoita
1,5 dl sokeria
2 dl mannasuurimoita
Mittaa kattilaan
mustaherukat ja 1 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä reilu 5 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja kaada neste siivilän läpi astiaan ja siitä takaisin
kattilaan. Lisää 9 dl vettä kaatamalla se siivilässä olevien mustaherukoiden läpi. Sekoittele
marjoja samalla siivilässä ja valuta ne lopuksi huolella.
Kuumenna
mustaherukkaliemi sitten uudestaan kiehuvaksi. Sekoittele joukkoon samalla
sokeri. Kun neste kiehuu, lisää mannasuurimot ja keitä n.10 minuuttia.
Jäähdytä puuro
huoneenlämpöiseksi ja vatkaa se sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi, niin että
väri vaalenee.
Omasta mielestäni
puuro on parasta jääkaappikylmänä ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti