Pakastin on tyhjä,
ainakin ihan melkein. Siellä on enää pari purkkia punaherukoita. Samaa en voi
sanoa hillovarastosta, se ei ole alkuunkaan yhtä hyvällä mallilla kuin
pakastin. Raparperihilloa on yhtä monta purkkia kuin viime kesänä. O-ou.
Omenahillon kanssa menee huonoiten, hain kellarista "uuden"
purkillisen näitä pullia varten, mutta lainausmerkeissä tuo on siksi, että
purkki oli päivätty vuodelle 2014. Melkein jo toivon, että tänä vuonna omenoita
tulisi vain muutaman piirakan verran. No joka tapauksessa, leivonta on apu
tähänkin pulmaan! Ja jos leipoo pullaa niin taikinaterapia hillostressiin on
kahta tehokkaampi.
Omenahillopullanyytit:
n. 30-35 kpl
5dl maitoa
50g hiivaa
2tl suolaa
1,5dl sokeria
1rkl kardemummaa
1 muna
n. 15dl vehnäjauhoja
150g margariinia
n. 2-3 dl
omenahilloa (tai jotain muuta makua)
muna voiteluun
Raesokeria
Lämmitä maito
kädenlämpöiseksi (n.37 astetta). Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri,
kardemumma ja muna (munaa ei välttämättä tarvita). Sekoita sitten joukkoon n.
5dl vehnäjauhoja niin, että taikinasta tulee vellimäinen ja vatkaa hetki
voimakkaasti, jotta se saa ilmaa.
Jatka sekoittamista
käsin ja alusta taikinaan loput jauhot. Lisää lopuksi margariini. Lisää sen
jälkeen vielä jauhoja jos taikina jää rasvaisenoloiseksi. Valmis taikina irtoaa
helposti käsistä ja kulhon reunoista ja on kimmoisa.
Nosta taikina
kulhossa lämpimään paikkaan, esimerkiksi vesihauteeseen ja anna kohota noin
tunnin ajan.
Vaivaa valmista
taikinaa ensin hetki jauhotetulla alustalla ja kauli se sitten kahdessa erässä
melko ohueksi levyksi. Leikkaa levy n. 10x10 cm kokoisiksi ruuduiksi ja levitä
jokaisen ruudun keskelle reilu lusikallinen hilloa. haluamasi laisiksi
pulliksi. Purista ruutujen nurkat tiukasti yhteen ja paina kevyesti hillon
päälle.
Anna nyyttien kohota
vielä hetki ennen paistoa ja voitele ne sitten kananmunalla ja ripottele päälle
raesokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti