tiistai 9. toukokuuta 2017

Mamman Makaronilaatikko

Meillä on mamman makaronilaatikko ollut aina sitä parasta makaronilaatikkoa. Kun itselläni alkoi pysyä paistinlasta tukevasti kädessä pääsin osalliseksi laatikon mehevyyden ja maun salaisuudesta. Jekku on nimittäin valmistuksessa. Jauhelihamakaronilaatikosta aa samoilla raaka-aineilla entistä parempaa, kun jauheliha ja makaronit kypsennetään samalla pannulla ennen vuokaan ja uuniin laittoa. Jos et usko paistinpannutempun makua parantaviin vaikutuksiin, niin testata kannattaa kätevyydenkin takia!



Mamman makaronilaatikko:
n. 6 annosta

1-2 sipulia
Loraus öljyä
600g jauhelihaa
2 tl paprikajauhetta
1,5 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
400 g makaronia

Munamaito:
4 dl maitoa
2 munaa

Hienonna sipuli ja kuullota se isolla pannulla tilkassa öljyä.

Lisää jauheliha ja paahda kypsäksi. Mausta paprikajauheella, suolalla ja valkopippurilla.

Keitä reilu litra vettä vedenkeittimessä (tai käytä ihan vain kylmää vettä, mutta silloin valmistusaika pitenee). Kaada ensin pari desiä kiehuvaa vettä astiaan ja liuota siihen kasvisliemikuutiot. Lisää sitten kasvisliemi sekä loppu vesi pannulle. Mittaa sekaan makaronit, kun vesi kiehuu ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan ainakin melkein kypsiksi.

Valmista munamaito sekoittamalla maito ja munat mitta-astiassa tai kulhossa.

Kaada jauheliha-makaroniseos uunivuokaan sekä päälle munamaito.


Kypsennä 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti