Meillä on mamman
makaronilaatikko ollut aina sitä parasta makaronilaatikkoa. Kun itselläni alkoi
pysyä paistinlasta tukevasti kädessä pääsin osalliseksi laatikon mehevyyden ja
maun salaisuudesta. Jekku on nimittäin valmistuksessa. Jauhelihamakaronilaatikosta
aa samoilla raaka-aineilla entistä parempaa, kun jauheliha ja makaronit
kypsennetään samalla pannulla ennen vuokaan ja uuniin laittoa. Jos et usko
paistinpannutempun makua parantaviin vaikutuksiin, niin testata kannattaa
kätevyydenkin takia!
Mamman makaronilaatikko:
n. 6 annosta
1-2 sipulia
Loraus öljyä
600g jauhelihaa
2 tl paprikajauhetta
1,5 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 l vettä
2
kasvisliemikuutiota
400 g makaronia
Munamaito:
4 dl maitoa
2 munaa
Hienonna sipuli ja
kuullota se isolla pannulla tilkassa öljyä.
Lisää jauheliha ja
paahda kypsäksi. Mausta paprikajauheella, suolalla ja valkopippurilla.
Keitä reilu litra
vettä vedenkeittimessä (tai käytä ihan vain kylmää vettä, mutta silloin
valmistusaika pitenee). Kaada ensin pari desiä kiehuvaa vettä astiaan ja liuota
siihen kasvisliemikuutiot. Lisää sitten kasvisliemi sekä loppu vesi pannulle.
Mittaa sekaan makaronit, kun vesi kiehuu ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan
ainakin melkein kypsiksi.
Valmista munamaito
sekoittamalla maito ja munat mitta-astiassa tai kulhossa.
Kaada
jauheliha-makaroniseos uunivuokaan sekä päälle munamaito.
Kypsennä 200
asteessa n. 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti