lauantai 22. heinäkuuta 2017

Pinaatti-fetapiirakka (tuoreesta pinaatista)

Jos retiisi on helppo viljeltävä, niin sitten on pinaattikin. Jälkimmäinen on kuitenkin inspiroinut huomattavasti enemmän ja voisin vain kokkailla pinaattijuttuja päivät pitkät. Hienointa omassa pinaatissa on se, että kaikki tosi yksinkertaisetkin jutut, niin kuin nyt tämä fetapiirakka, jota ollaan tehty meillä jo monesti, muuttuvat ihan super kiinnostaviksi, kun saa ryöppäillä itse kylvetyistä siemenistä kasvaneita lehtiä. Pinaatti poikkeaa retiisistä merkittävästi myös siinä mielessä, että sen voi huoletta pakastaa pelkän ryöppäyksen jälkeen, eli runsaankaan sadon edessä ei tarvitse panikoida (niin kuin minulle taas kävi retiisien kanssa, vaikka kylvin niitä puolet vähemmän kuin viimevuonna). Suosittelen kokeilemaan. Molempia, siis pinaatin kasvatusta sekä piirakkaa, joka on passeli niin iltapalaksi, kahvipöydän suolaiseksi kuin lounaaksikin.


Pinaatti-fetapiirakka:

1 ps (n.100g) perunamuusijauhetta
1 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g margariinia
muna
1 dl maitoa

200 g tuoretta pinaattia
3 dl maitoa
2 munaa
0,5 tl suolaa
Mustapippuria

200 g feta- tai salaattijuusto
100 g kirsikkatomaatteja

Valmista ensin pohja. Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa keskenään ja nypi sitten joukkoon margariini. Lisää muna ja maito ja sekoita tasaiseksi. Nosta pohjataikina jääkaappiin vähintään täytteen valmistelujen ajaksi.

Ryöppää pinaatti keittämällä lehtiä runsaassa vedessä 3-5 minuuttia. Valuta lehdet lävikössä ja siirrä kulhoon. Silppua ne suurpiirteisesti sauvasekoittimella. Sekoita pinaatin joukkoon, maito, munat, suola ja pippuri.

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit ja kuutio fetajuusto (tai käytä valmiiksi kuutioitua).

Öljyä tai voitele kevyesti halkaisijaltaan n.28 cm piirakkavuoka. Painele taikina sen pohjalle ja reunoille.

Levitä melkein kaikki juustokuutiot pohjan päälle ja kaada vuokaan sitten pinaattitäyte. Asettele päälle puolitetut tomaatit leikkauspinta ylöspäin sekä loput fetakuutiot.


Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla n. 35 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti