En ole koskaan
tehnyt itse pinaattikeittoa ja näin pinaattikeittoneitsyyteni menetettyäni saan
ihmetellä, mikä vitsi on ollut syödä soppaa aina pakasteena, kun sitä on niin
helppo tehdä itsekin. Siis oikeasti superhelppoa. Ja superhyvää. Tuoreen
pinaatin ryöppäys on toki oma vaivansa, mutta sekin älyttömän yksinkertaista.
Koska pääsin käyttämään omin kätösin siemenestä kasvatettua pinaattia, olisin
vaikka kypsytellyt sitä viikon tynnyrissä, jos niin olisi käsketty. Siksi siis
myös hyppäsin kotitekoisen pinaattikeiton ihmeellisen maailmaan juuri nyt: oman
maan pinaatti oli valmista kerättäväksi. No löpinät sikseen, keitto oli vallan
mainiota.
Pinaattikeitto:
4 annosta
150 g tuoretta
pinaattia
8+2 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
Reilu ripaus suolaa
Aloita ryöppäämällä
pinaatit keittämällä lehtiä n.5 minuuttia runsaassa vedessä. Jos käytät kaupan babypinaattia, sitä ei tarvitse ryöpätä.
Valuta pinaateista
vesi ja hienonna ne suurpiirteisesti sauvasekoittimella.
Lisää kattilaan n.8
dl maitoa sekä kasvisliemikuutio ja kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä
pari minuuttia.
Sekoita loppuun
maitoon vehnäjauhot ja kaada suurus ohuena nauhana kattilaan kokoajan
sekoittaen. Keitä vielä reilu 3 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla.
Tarjoile
pinaattikeitto keitettyjen munien ja karjalanpiirakoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti