maanantai 10. heinäkuuta 2017

Pinaattikeitto

En ole koskaan tehnyt itse pinaattikeittoa ja näin pinaattikeittoneitsyyteni menetettyäni saan ihmetellä, mikä vitsi on ollut syödä soppaa aina pakasteena, kun sitä on niin helppo tehdä itsekin. Siis oikeasti superhelppoa. Ja superhyvää. Tuoreen pinaatin ryöppäys on toki oma vaivansa, mutta sekin älyttömän yksinkertaista. Koska pääsin käyttämään omin kätösin siemenestä kasvatettua pinaattia, olisin vaikka kypsytellyt sitä viikon tynnyrissä, jos niin olisi käsketty. Siksi siis myös hyppäsin kotitekoisen pinaattikeiton ihmeellisen maailmaan juuri nyt: oman maan pinaatti oli valmista kerättäväksi. No löpinät sikseen, keitto oli vallan mainiota.



Pinaattikeitto:
4 annosta

150 g tuoretta pinaattia
8+2 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
Reilu ripaus suolaa

Aloita ryöppäämällä pinaatit keittämällä lehtiä n.5 minuuttia runsaassa vedessä. Jos käytät kaupan babypinaattia, sitä ei tarvitse ryöpätä.

Valuta pinaateista vesi ja hienonna ne suurpiirteisesti sauvasekoittimella.

Lisää kattilaan n.8 dl maitoa sekä kasvisliemikuutio ja kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia.

Sekoita loppuun maitoon vehnäjauhot ja kaada suurus ohuena nauhana kattilaan kokoajan sekoittaen. Keitä vielä reilu 3 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla.


Tarjoile pinaattikeitto keitettyjen munien ja karjalanpiirakoiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti