maanantai 21. elokuuta 2017

Herne-parmesaanipihvit ja sinappinen kermaviilikastike

 Tämä resepti syntyi kiireisenä iltapäivänä viime keväänä, kun kaapista löytyi oikeastaan vain pakasteherneitä. Lopputulos oli kuitenkin yksi onnistuneimmista kasvisruoistani, joka parmesaanin ansiosta on aika luksus. Mutta myös ravintorikas; härkäpavun, kikherneen, rouheen, härkiksen ja ties minkä palkokasvivalmisteen ohella myös se tutuin, vihreä herne, on useimpia kasviksia proteiinirikkaampi. Mainittakoon myös, että muihin kasvispihveihin verraten nämä on oikeasti helppo paistaa! Ainakaan itse en saanut pihvejä hajoamaan pitkin pannua. Makean herneen ja täyteläisen parmesaanin yhdistelmään kruunuksi sopii astetta sinappisempi kermaviilikastike.



Hernepihvit:
n. 4 annosta/12 kpl

600 g pakasteherneitä
3 dl maitoa
3 munaa
1,5 dl parmesaanijuustoraastetta
2 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria


Soseuta sulaneet herneet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon maito ja munat. Lisää sitten parmesaani sekä korppujauhot. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista taikinasta pannulla pihvejä painelemalla massa lusikalla suoraan pannulle mieleisen kokoisiksi pihveiksi ja paista molemmin puolin.

Luulen, että kypsentäminen onnistuu hyvin myös uunissa. Muotoile vain pihvit pellille ja paista 200 asteessa, sanoisinko 30 minuuttia.

Tarjoile hernepihvit sinappisen kermaviilikastikkeen ja perunoiden kera.


Kermaviilikastike:

1 prk (200g) kermaviiliä
2 tl kotisinappia
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl sitruunanmehua
Mustapippuria


Sekoita mausteet kermaviiliin ja anna sen maustua jääkaapissa jonkin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti