Tämä resepti syntyi kiireisenä iltapäivänä
viime keväänä, kun kaapista löytyi oikeastaan vain pakasteherneitä. Lopputulos
oli kuitenkin yksi onnistuneimmista kasvisruoistani, joka parmesaanin ansiosta
on aika luksus. Mutta myös ravintorikas; härkäpavun, kikherneen, rouheen,
härkiksen ja ties minkä palkokasvivalmisteen ohella myös se tutuin, vihreä
herne, on useimpia kasviksia proteiinirikkaampi. Mainittakoon myös, että muihin
kasvispihveihin verraten nämä on oikeasti helppo paistaa! Ainakaan itse en
saanut pihvejä hajoamaan pitkin pannua. Makean herneen ja täyteläisen
parmesaanin yhdistelmään kruunuksi sopii astetta sinappisempi
kermaviilikastike.
Hernepihvit:
n. 4 annosta/12 kpl
600 g
pakasteherneitä
3 dl maitoa
3 munaa
1,5 dl
parmesaanijuustoraastetta
2 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria
Soseuta sulaneet
herneet sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon maito ja munat. Lisää sitten
parmesaani sekä korppujauhot. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista taikinasta
pannulla pihvejä painelemalla massa lusikalla suoraan pannulle mieleisen
kokoisiksi pihveiksi ja paista molemmin puolin.
Luulen, että
kypsentäminen onnistuu hyvin myös uunissa. Muotoile vain pihvit pellille ja
paista 200 asteessa, sanoisinko 30 minuuttia.
Tarjoile hernepihvit
sinappisen kermaviilikastikkeen ja perunoiden kera.
Kermaviilikastike:
1 prk (200g)
kermaviiliä
2 tl kotisinappia
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl
sitruunanmehua
Mustapippuria
Sekoita mausteet
kermaviiliin ja anna sen maustua jääkaapissa jonkin aikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti