torstai 10. elokuuta 2017

Mustikka-valkosuklaa jäätelö (ilman jäätelökonetta)


Mustikka-valkosuklaajäätelö:

1prk kondensoitua maitoa
4 dl kermaa
2+2 dl mustikoita
2 rkl sitruunamehua
1 tl kardemummaa
4 rkl sokeria
1 dl vettä
100g valkosuklaata
4 rkl kermaa

Aloita valmistamalla suklaakastike. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Siirrä kattila tarvittaessa takaisin liedelle. Anna kastikkeen jäähtyä vähintään huoneen lämpöiseksi.

Mittaa kattilaan 2 dl mustikoita, vesi, sokeri sekä sitruunanmehu. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä ilman kanssa 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, ei aivan kovaksi asti ja lisää joukkoon kondensoitu maito (löytyy kaupasta säilykeosastolta, yleensä "sokeroitu maitotiiviste"). Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti.

Jaa massa kahteen osaan. Sekoita toisen joukkoon mustikkatahna ja toisen sekaan melkein kaikki valkosuklaa.

Lado massoja vuorotellen pakastuksen kestävään astiaan. Lisää sekaan kokonaisia mustikoita (tuoreita tai jäisiä pakkasesta) sattumiksi ja sekoita lopuksi kevyesti.

Koristele jäätelö mustikoilla sekä lopulla valkosuklaakastikkeella.


Pakasta yön yli.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti