Mustikka-valkosuklaajäätelö:
1prk kondensoitua
maitoa
4 dl kermaa
2+2 dl mustikoita
2 rkl sitruunamehua
1 tl kardemummaa
4 rkl sokeria
1 dl vettä
100g valkosuklaata
4 rkl kermaa
Aloita valmistamalla
suklaakastike. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa.
Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Siirrä kattila tarvittaessa takaisin
liedelle. Anna kastikkeen jäähtyä vähintään huoneen lämpöiseksi.
Mittaa kattilaan 2
dl mustikoita, vesi, sokeri sekä sitruunanmehu. Kuumenna seos kiehuvaksi ja
keitä ilman kanssa 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma
vaahdoksi, ei aivan kovaksi asti ja lisää joukkoon kondensoitu maito (löytyy
kaupasta säilykeosastolta, yleensä "sokeroitu maitotiiviste"). Jatka
vatkaamista vielä muutama minuutti.
Jaa massa kahteen
osaan. Sekoita toisen joukkoon mustikkatahna ja toisen sekaan melkein kaikki
valkosuklaa.
Lado massoja
vuorotellen pakastuksen kestävään astiaan. Lisää sekaan kokonaisia mustikoita
(tuoreita tai jäisiä pakkasesta) sattumiksi ja sekoita lopuksi kevyesti.
Koristele jäätelö
mustikoilla sekä lopulla valkosuklaakastikkeella.
Pakasta yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti