perjantai 1. joulukuuta 2017

Piparkakkuleipä

Tässä leivässä maistuvat piparkakut ja joulu. Virittäydy siis tunnelmiin leipäviipaleen ja glögimukin äärellä tai valmista ja pakasta limput jo aattoa vartomaan.



Piparkakkuleipä:
2 isoa

1 l vettä
50 g hiivaa
0,5 dl siirappia
0,5 dl öljyä
3 tl suolaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
0,75 tl pomeranssinkuorta
4 dl ruisjauhoja
4 dl neljän viljan hiutaleita
8 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva sekä lisää siirappi, öljy sekä mausteet.

Sekoita joukkoon ruisjauhot sekä hiutaleet. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Taikinan kuuluu pysyä niin kevyenä, että sitä pystyy sekoittamaan kauhalla. Jätä siis tarvittaessa pois osa vehnäjauhoista tai lisää niitä, mikäli taikina tuntuu löysältä.

Voitele kaksi 30 cm pitkää leipävuokaa ja jaa taikina niihin.

Anna leipien kohota ainakin kaksi tuntia liinalla peitettyinä.


Paista leipiä 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti