Tässä leivässä
maistuvat piparkakut ja joulu. Virittäydy siis tunnelmiin leipäviipaleen ja
glögimukin äärellä tai valmista ja pakasta limput jo aattoa vartomaan.
Piparkakkuleipä:
2 isoa
1 l vettä
50 g hiivaa
0,5 dl siirappia
0,5 dl öljyä
3 tl suolaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
0,75 tl
pomeranssinkuorta
4 dl ruisjauhoja
4 dl neljän viljan
hiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi
kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva sekä lisää siirappi, öljy sekä
mausteet.
Sekoita joukkoon
ruisjauhot sekä hiutaleet. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Taikinan kuuluu pysyä
niin kevyenä, että sitä pystyy sekoittamaan kauhalla. Jätä siis tarvittaessa
pois osa vehnäjauhoista tai lisää niitä, mikäli taikina tuntuu löysältä.
Voitele kaksi 30 cm
pitkää leipävuokaa ja jaa taikina niihin.
Anna leipien kohota
ainakin kaksi tuntia liinalla peitettyinä.
Paista leipiä 200
asteisessa uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti