keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Piparipullat

Pulla on kahvipöydän varma nakki, kestosuosikki, josta löytyy lukuisia eri variaatioita, joko sitten mausteiden, täytteen tai ulkomuodon myötä. Erittäin helpon, mutta kuitenkin yksinkertaisuudessaan näyttävän säväyksen joulupullille antavat piparkakut.



Piparipullat:
15-20 kpl



Muna voiteluun

Valmista pullataikina ohjeen mukaan ja pyöritä siitä pöytää vasten n. 15-20 pullaa, haluamasi kokoisia. Siirrä ne pellille lämpimään paikkaan kohoamaan.

Kauli piparitaikina ohueksi levyksi ja ota siitä haluamallasi muotilla pullien lukumäärän verran piparkakkuja. Siirrä syrjään odottamaan.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele pullat munalla ja paista niitä sitten n. 6-8 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Nosta pelti hetkeksi pois uunista ja asettele jokaisen pullan päälle yksi raaka pipari. Nosta pullat takaisin uuniin ja paista vielä 3-4 minuuttia, niin että piparkakut ovat kypsyneet kauniin tumman ruskeiksi. Varo palamista!

Koristele tarjoiluvaiheessa tomusokerilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti